כמה זמן לוקח אישור תב"ע?

על מנת לבצע בנייה כזו או אחרת על שטח בישראל נדרשים לא מעט אישורים, הראשון ואולי החשוב מבניהם הוא אישור ה"תב"ע". אישור זה מפרט את כל המאפיינים והפרטים השונים בנוגע לשטח והבניין שיוקמו עליו, החל מכמות השימוש בכל השטח כבנייה, הגדרת גבולות הבנייה והשטח עצמו וכמובן הגדרת תתי שימוש שיעשו בשטח, בין אם הנכס ישמש כאזור לימודים/אזור תפילה מגורים וכו. בכדי לקבל אישור שכזה החליטה הממשלה וחלק מהרשויות לפרסם את התכנוני ה"תב"ע", גם על מנת לקצר את ההליך עד כמה שניתן ולפי סוגי מקרים וגם בכדי לתת מענה מהיר יותר עבור אלו שרוצים לבנות, אז כמה זמן לוקח לקבל אישור תב"ע?

ממה מורכבת הבקשה?

תב"ע או "תכנון בניין עיר" הינה תוכנית המורכבת מכמה מסמכים, הראשון מבניהם הוא התשריט הגרפי המשמש תיאור של קוי המתאר בעיר החל מהקו האווירי ועד להסדרי תנועה גינון וכו. המסמך השני והחשוב לא פחות הינו התקנון אשר אמור לתאר את התשריט הגרפי בכתב, ובשנים האחרונות החליטה הממשלה והשלטון המקומי לאפשר לאזרחים לצפות בתב"ע וכיום ניתן לעשות זאת בחלק מהרשויות. לכן במעמד של בקשה לשינוי ייעודי של השטח כמו הגדלת מספר יחידות הדיור, שינוי קווי המתאר של הבניין, הוספה ש לקומה או מעלית ועוד יצטרכו להגיש בקשת תב"ע והיא אמורה לכלול הן תשריט וגם תיאור גרפי רלוונטי עבור הנכס.

 כמה זמן לוקח לאישור תב"ע?

הליך בקשת התב"ע מובנה מכמה חלקים, החלק הראשון הוא תכנון של השיפוץ והשינויים הרלוונטיים והגשה אל הוועדה המקומית או המחוזית בהתאמה. הליך הבדיקה של הוועדה כולל בדיקה טכנית(מסמכים) ובדיקה הנדסית של מהנדס העירייה, ובמידה והבקשה עומדת בתקנות יפורסמו תוכניות השיפוץ באזור המיועד וב2 עיתונים. במידה ולא קמה התנגדות לתוכנית לא משכנים ולא מבעלי אינטרס כאלו ואחרים, יינתן אישור לבנייה בשטח המדובר. אישור תב"ע תקף ל20 שנה, עם זאת תהליך הוצאתו לפועל נחשבת דווקא לארוכה יותר מהליכים הבירוקרטים שאמורים להסתיים לכל המאוחר בין שנה לשנה וחצי.