הערכת שווי חברות

החברה המערבית בעיקר משוטטת בעיקר על רעיון השוואתי, בין אם דרך כמות הפרסום שבין המפורסמים, בין אם במספר כמות העוקבים ואפילו כמויות הלייקים. אך כאשר מדובר בכלכלה עולמית וגם מקומית, הערכת שווי חברות מתקיימת על מנת להגביר את התחרות בין החברות הפרטיות ובכך להצליח ולשמור על כלכלה חופשית חזקה, כזו שאיננה מונעת בעיקרה על ידי החלטות רגולטוריות אלא מתבססת על היצע וביקוש. הערכות אלו כיום הפכו להרבה יותר פופולריות, בעיקר בשל דירוגי האשראי השונים הניתנים לא רק ללקוחות פרטיים אלא גם לחברות מקומיות ובינלאומיות, והוא כולל לא מעט מאפיינים שונים וכלי מדידה.

הערכת שווי חברות – איך למה ומי?

הערכת שווי של חברות הפכה בשנים האחרונות להרבה יותר פופולרית מבעבר, את זאת אפשר לנקוף בין היתר לכמות הולכת וגדלה של חברות ישראליות המונפקות בבורסות השונות ומצליחות לגייס לא מעט כספי משקיעים, דרך מניות ובדרך משקיעים פרטיים. הערכת אלו מתבצעות לעיתים על ידי החברות עצמן המבקשות להנפיק את עצמן, חלקן נעשות על ידי חברות דירוג שונות ומפרסמות דירוגים אלו אחת לשנה. אך הדבר החשוב לדעת, הוא כי הערכת שווי הינה מעין מפת דרכים של החברה ומאפשרת למשקיעים להכיר את יכולותיה הפיננסיות, המקצועיות וכמובן את המטרות שהציבה לעצמה בשנים החולפות. לכן חישוב של שווי חברות נעשה לא רק עבור החברה והכרה בפרטים הטכניים, אלא גם עבור המשקיעים המבקשים להכיר את ההשקעה הבאה שלהם.

מה נאמד ולמה זה חשוב

ומבין המאפיינים אשר נאמדים בזמן הערכת שווי חברות, הוא כמובן גם הצד המשפטי של החברה וכמובן הצד הפיננסי, אשר יבדוק האם התבצעו תביעות כנגד החברה, האם ישנם הליכי הוצאה לפועל המתנהלים נגדה ועוד. עם זאת חשוב לדעת כי ישנם פרמטרים שונים אשר מודדים את יכולת החברה, החל מתרומה לקהילה ועד לשביעות רצונם של העובדים בחברה. אך לצד כל אלו חשוב מאוד להכיר כי הערכת שווי הוגן לחברות תתבצע גם על פי מהותה של החברה, שכן חברת בנייה ולשכת עורכי דין אינם זהים בפעילות המהותית שלהן, ולכן תתבצע הערכת שווי מותאמת.